Wat is droogbouw vloerverwarming?

Soms is gewone vloerverwarming niet mogelijk om aan te leggen. Bijvoorbeeld wanneer u over een monumentaal pand met houten vloeren beschikt of wanneer u op een woonboot woont. In sommige appartementen is het ook niet mogelijk om vloerverwarming aan te leggen. Is dit het geval, dan kan droogbouw vloerverwarming uitkomst bieden. Dit alternatief is namelijk een zeer dunne vloerverwarming welke je op de bestaande vloer kunt leggen. De meeste droogbouw vloerverwarming heeft ongeveer een dikte van 2 centimeter en heeft een laag gewicht van ongeveer vijfentwintig kilo per vierkante meter. De opbouwhoogte is zo laag dat je haast niet merkt of ziet dat de vloer iets hoger komt te liggen.

Droogbouw vloerverwarming: is het echt zo makkelijk?

Ja, dat is het! Waar wel op gelet moet worden is op de ondervloer. De vloerverwarming kan namelijk op bestaande vloeren van zandcement geplaatst worden. Kan uw vloerconstructie geen zware vloerverwarming dragen, maar alleen lichtgewicht dragen? Dan is droogbouw vloerverwarming een perfecte optie, ook voor bovenverdiepingen en badkamers. Wilt u het hoogst haalbare comfort? Kijk dan eens naar onze opties en vraag een offerte aan. Er is altijd wel een expert bij u in de buurt met een scherpe prijs. Voor het opvragen van een scherpe offerte bent u bij ons zeker aan het juiste adres. Dit type vloerverwarming is zelfs geschikt voor grachtenpanden met houten vloeren. Op deze manier kan vrijwel iedereen gebruikt maken van deze befaamde wijze van verwarmen.

Specifieke kenmerken

Droogbouw vloerverwarming kent nog een aantal specifieke kenmerken. Het slakkenhuis patroon is overal mogelijk, wat als voordeel heeft dat de warmte goed verdeeld wordt. Verder is dit type verwarming binnen dertig minuten warm. Je kunt dit gebruiken als hoofdverwarming en het is gemakkelijk (zwevend) aan te leggen. Wel raden wij aan om dit te laten aanleggen door een expert. Zo weet je zeker dat het goed wordt aangelegd voor een lange levensduur.